Herontwikkeling Stationsgebied Zuid van start

Uitnodiging inloopbijeenkomst

Datum:
Dinsdag 14 februari

Tijd:
Tussen 16.00 en 20.00 uur

Locatie:
Huiskamer Knoop XL, Stationsplein 17

De komende jaren staan voor Stationsgebied Zuid in teken van een transformatie. Om ervoor te zorgen dat het gebied klaar is voor deze verandering, moeten we een aantal voorbereidende werkzaamheden doen. Zodat straks bijvoorbeeld alle nodige kabels & leidingen er liggen, maar dat ook het riool klaar is voordat er straks nieuwe bewoners in het gebied komen wonen. Dit gaat zo nu en dan gepaard met afsluitingen, waardoor het centrum slechter bereikbaar wordt. Hieronder lees je wat dit op korte termijn betekent.

Werkzaamheden hoek Stationsplein/Vestdijk en afsluiting kruispunt

Vanaf maandag 27 februari beginnen we met voorbereidende werkzaamheden, waaronder het aanleggen van mantelbuizen (voor kabels & leidingen straks) en rioolwerkzaamheden. Ook worden de middengeleiders (verhogingen) tussen de rijbanen op de Stationsplein verwijderd
.

Duur werkzaamheden

+/10 weken (onder andere afhankelijk van het weer)
 

Wegafsluiting

De kruising op de hoek Stationsplein/Vestdijk is tijdens het werk (dus vanaf 27 februari) gesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit betekent:

  • Geen doorgang van Vestdijktunnel naar Stationsplein
  • Geen doorgang van Vestdijk naar Vestdijktunnel en Stationsplein
  • Geen doorgang vanaf Stationsplein naar Vestdijktunnel
     

Fietsers en voetgangers kunnen om de afsluiting heen fietsen/lopen. Bussen moeten de eerste weken omrijden, via de Emmasingel. Na ongeveer 4 weken kunnen zij weer over de kruising.
 

Omleiding

  • Komt u vanaf de Fellenoord, dan rijdt u om via de Professor Doctor Dorgelolaan en de Ring.
  • Komt u vanaf de Fuutlaan, dan rijdt u om via de Parklaan Nachtegaallaan.

Is het station of het Dommeldistrict uw bestemming? Rijd dan via de Ring naar de Fuutlaan. Is de Vestdijk (huisnummer 1 t/m 47) uw bestemming? Dan rijdt u vanaf het zuiden de Vestdijk in.
 

Overlast

De werkzaamheden geven mogelijk geluidshinder. Het streven is het werk uit te voeren op werk dagen tussen 7.00 en 17.00 uur, maar afhankelijk van de planning kan dit soms uitlopen. Daarnaast is de Vonderweg van 6 februari tot begin mei afgesloten tussen de Willemstraat en Mathildelaan. Dit maakt het centrum de komende tijd minder goed bereikbaar.

Bekijk hieronder de wijkinfo in het Nederlands en Engels voor meer informatie.

Vragen?

Heb je vragen over de informatie in deze wijkinfo of andere vragen over het gebied? Neem contact op met omgevingsmanager Gied Alferink, via g.alferink@eindhoven.nlof 06 20 95 60 47. Tijdens de werkzaamheden neem je contact op met de omgevingsmanager van aannemer Hanenberg Christine Schouten, via c.schouten@akertech.nl of 06 55 86 2535. Mail voor algemene vragen naar stationsomgeving@eindhoven.nl.