Informatiebijeenkomst over toekomst Stadhuisplein op 16 november

Het Stadhuisplein wordt de komende jaren ontwikkeld tot een groene en levendige omgeving met veel nieuwe woningen. Eind 2021 stemde de gemeenteraad in met het integraal gebiedskader. De afgelopen periode hebben gemeente en ontwikkelaars gewerkt aan de eerste ideeën voor het nieuwe Stadhuisplein. Nieuwsgierig naar de stand van zaken, hoe het verder gaat en hoe je daarbij kunt meedenken? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op woensdag 16 november van 19.30 – 21.30 uur in Muziekgebouw Eindhoven.

Stapsgewijs werken gemeente en ontwikkelaars toe naar een nieuwe inrichting van het Stadhuisplein. In totaal gaat het om zes verschillende plannen voor nieuwbouw, voor in totaal meer dan 1.200 woningen. Ook is gestart met de voorbereidingen voor het opstellen van een masterplan openbare ruimte, waarbij vergroening een belangrijk uitgangspunt is.

Presentaties en informatiemarkt

De eerste stap is het afstemmen van de vorm en hoogtes van de nieuwe gebouwen. En hoe deze zich verhouden tot elkaar, het plein en de bestaande gebouwen. Daarvoor is een (digitale) maquette gemaakt. Schetsen van de nieuwe gebouwen kun je nu nog niet zien. Dat volgt later. Maar je krijgt wel een beeld van de eerste ideeën en plannen. Na de (plenaire) presentaties kun je tijdens een informatiemarkt in gesprek met de architecten en ontwikkelaars over de verschillende plannen en een reactie achterlaten.

Programma 16 november

  • 19.00 uur - Inloop met koffie/thee.
  • 19.30 uur - Presentaties (plenair): laat je informeren over de stand van zaken van de bouwplannen.
  • 20.30 uur - Informatiemarkt: bekijk de informatie per project, ga in gesprek, geef je reactie en laat weten over welk(e) project(en) je verder wilt meedenken.
  • 21.30 uur - Afsluiting.
     

Meld je aan

Interesse in de informatieve bijeenkomst over het Stadhuisplein? Je bent van harte welkom. Meld je uiterlijk vrijdag 11 november aan op openeindhoven.nl/stadhuisplein.