Nieuwtjes over Emmasingelkwadrant en uitnodiging buurtavond

Er zijn verschillende nieuwtjes te melden voor het Emmasingelkwadrant. We praten de buurt graag bij met een wijkinfo, waarin meer te lezen is over de aangelegde in-/uitrit, de rioolwerkzaamheden, de bouwhekken en een buurtavond in november.

In-/uitrit aan de Vonderweg bestraten

In de zomer is er een tijdelijke in- en uitrit gemaakt aan de Vonderweg voor het afvoeren van het sloopafval van het karkas. Omdat we deze in-/uitrit in de toekomst vaker willen gaan gebruiken voor vrachtwagens van de andere bouwactiviteiten, gaat de aannemer dat stukje van 10 t/m 12 november bestraten (volgens de huidige planning).

Ook gaat tijdelijk een deel van de oude Gagelstraat opnieuw bestraat worden, met uitzondering van het bouwblok voor de Victoriatoren. Dit gebeurt voor het einde van het jaar.

Update van de rioolwerkzaamheden en de bouwhekken

De rioolwerkzaamheden in de Gagelstraat zijn bijna klaar, maar de laatste fase van de werkzaamheden laat nog even op zich wachten. Zo moet er nog een klein stukje vuilwaterriool op de kruising met de Ventoselaan gemaakt worden en wordt er nog een stukje riool verwijderd. De verwachting is dat ook dit voor het einde van het jaar is gebeurd.

Daarnaast blijven de bouwhekken ook na de rioolwerkzaamheden nog staan. Dat doen we bewust. Er worden namelijk nog kabels en leidingen verlegd, een deel van het TAC wordt gesloopt en het bouwterrein van de Victoriatoren wordt ingericht voor de start van de bouw. Tot aan de daadwerkelijke bouw van de Victoriatoren blijft dit dan ook een bouwterrein. Een klein deel van de bestrating buiten de bouwhekken is inmiddels weer teruggelegd.

Uitnodiging Informatiebijeenkomst op 24 november

Wij kunnen ons voorstellen dat u benieuwd bent naar de verschillende ontwikkelingen en projecten in de buurt. Daarom nodigen we u graag uit voor een buurtavond, waarop we u onder andere bijpraten over de plannen voor het TAC en Breevast/Woonbedrijf. Verder presenteren we het ontwerp van het Victoriapark, kunt u vragen stellen over de bouwlogistiek en tijdelijke maatregelen en over de Victoriatoren. Ook geven we inzicht in de planning op hoofdlijnen en de stappen die er nog gezet moeten worden om de plannen te kunnen realiseren.

Wanneer?
Woensdag van 24 november tussen 19.00 en 22.00 uur

Waar?
Op verschillende plekken in het Emmasingelkwadrant

Binnenkort krijgt u een officiële uitnodiging met meer informatie, maar zet de datum alvast in uw agenda! We houden rekening met de op dat moment geldende coronamaatregelen.