Verkeersbesluit Vonderweg en ander nieuws Emmasingelkwadrant

Het is tijd om je weer een update te geven van hoe het ervoor staat in het Emmasingelkwadrant. Hieronder lees je meer over het verkeersbesluit Vonderweg, de situatie rondom de Victoriapark en de Victoriatoren, de informatiebijeenkomst van Breevast en een leuke activiteit eind dit jaar.

Verkeersbesluit Vonderweg

Ter voorbereiding op de geplande bouwactiviteiten in het Emmasingelkwadrant gaan we het stamriool onder de Vonderweg verleggen. Tijdens deze werkzaamheden moet de Vonderweg ongeveer drie tot vier maanden worden afgesloten, tussen de Gagelstraat en de Willemstraat. Het werk staat gepland in het eerste kwartaal van 2023. Om deze maatregel te kunnen nemen heeft het college op 12 oktober een verkeersbesluit genomen. Ga naar officielebekendmakingen.nl om het besluit te bekijken.

De situatie rondom de Victoriatoren en het Victoriapark

Misschien had u gehoopt dat de aanleg van het park of de bouw van de toren al begonnen was. Helaas blijkt niets minder waar. De Victoriatoren is op dit moment financieel niet haalbaar, onder andere door de hoge bouwkosten. Gekoppeld aan de bouw van de toren is het Victoriapark, waardoor ook de aanleg daarvan nog in de wacht staat. Op dit moment voeren we gesprekken om te onderzoeken of we dit traject in beweging kunnen brengen en wellicht het park al sneller aangelegd kan worden. Zodra hierover meer duidelijk is laten we u dit meteen weten.

Informatiebijeenkomst Breevast

Op dinsdag 11 oktober organiseerde ontwikkelaar Breevast een informatiebijeenkomst, een vervolg op de avond in mei. Tijdens deze bijeenkomst koppelde Breevast kort terug wat er gedaan is met de opgehaalde input en werden de plannen voor bouwveld A en B gepresenteerd door verschillende architecten. Ook zijn buurtbewoners uitgenodigd voor een bloembollenactie op 10 december, waarop we samen bloembollen gaat planten. Het verslag van de bijeenkomst en de uitnodiging voor de activiteit volgen snel en zijn binnenkort ook te vinden op de website.