Werkzaamheden in en rondom het Emmasingelkwadrant

De komende tijd staan er een aantal werkzaamheden in en rondom het Emmasingelkwadrant op de planning, wat ook weer invloed heeft op de bereikbaarheid van de omgeving. Hieronder vind je een overzicht van het werk en wat dit inhoudt voor de bereikbaarheid van de wijk en buurt.

Werkzaamheden Victoriapark (van 2 t/m 27 januari ‘23)

Werkzaamheden Aan de ramen van de woningen van Philips Lighting worden screens gemonteerd. De screens worden opgehangen tegen de zon, zodat de woningen koeler blijven in de lente-/zomermaanden. Om de screens op te kunnen hangen worden er verschillende kranen gebruikt, zoals hoogwerkers en grote kranen. Om de veiligheid te kunnen waarborgen wordt het gebied voor Philips Lighting afgezet.
Wegafsluiting
 • De weg Victoriapark is de hele periode afgesloten.
 • Daarnaast is de Jumbo-ingang aan de van het Victoriapark dicht en is de horeca minder goed bereikbaar (vooral met fiets en auto).
 • Daarnaast kun je je fiets of auto niet aan het Victoriapark parkeren. Er worden vooraf borden geplaatst om fietsen op tijd te verplaatsen.
Contact Heb je vragen over deze werkzaamheden? Neem contact op met Holland2Stay via 085 1305500 of info@holland2stay.com

 

Werkzaamheden hoek Emmasingel/Willemstraat (van 9 januari ’23 t/m ongeveer juli ‘24)

Werkzaamheden Begin 2023 wordt er begonnen met de renovatie van de gevel van het gebouw De Regent, naast het Clausplein. Door deze werkzaamheden wordt de ruimte rondom het gebouw ingericht als bouwplaats en dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid.
  Fase 1 (9 januari t/m 5 februari)
 • De Willemstraat is tussen de Emmasingel en het Wilhelminaplein in beide richtingen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dus ook het stukje van de Willemstraat naar de Kleine Berg.
 • Het fietspad en voetpad aan de kant van ‘De Regent’ zijn ook afgesloten. Fietsers en voetgangers moeten oversteken of lopen via het Clausplein.
   
Fase 2 (6 februari t/m begin mei)
 • Willemstraat tussen Emmasingel en Wilhelminaplein is voor gemotoriseerd verkeer nog maar in één richting afgesloten. Stad uit is afgesloten, stad in is open.
   
Fase 3 (begin mei tot juli 2024)
 • Voor gemotoriseerd verkeer is de Willemstraat tussen Emmasingel en Wilhelminaplein weer in beide richtingen open.
 • Op de Willemstraat tussen Emmasingel en Wilhelminaplein is het fietspad en voetpad aan de kant van ‘De Regent’ afgesloten. Fietsers rijden via de weg, voetgangers moeten oversteken of lopen via het Clausplein.
Overlast Naast de gewijzigde verkeerssituatie kan er wat geluidsoverlast zijn door de werkzaamheden aan de gevel. Direct omwonenden zijn hierover met een brief geïnformeerd door de aannemer.
Contact Bij vragen of klachten tijdens de werkzaamheden aan de Regent neemt u contact op met BanBouw uit Nuenen via 040 2831905. Daarnaast is het standaard toezicht op en rond de bouwplaats door de gemeente. Zij zijn bereikbaar via 14 040.

 

Werkzaamheden Vonderweg (van maandag 6 februari t/m begin mei ‘23)

Werkzaamheden Ter voorbereiding op de geplande bouwactiviteiten in het Emmasingelkwadrant gaan we het stamriool onder de Vonderweg verleggen. Daarnaast gaan we een stuk Genderriool aanleggen. Daarnaast worden er half januari alvast werkzaamheden in de Gagelstraat (aan de kant van de Vonderweg) uitgevoerd, ter voorbereiding van de rioolwerkzaamheden in februari. Die werkzaamheden duren ongeveer twee weken.
Wegafsluiting De Vonderweg is tijdens deze periode afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen de Mathildelaan en de Willemstraat. Daarnaast is de kruising Willemstraat-Vonderweg na de carnaval ongeveer 3 weken afgesloten.
Overlast Naast de gewijzigde verkeerssituatie kan er wat geluidsoverlast zijn door de werkzaamheden aan de gevel.
Contact Heb je vooraf vragen over de werkzaamheden? Mail Bert van Kilsdonk, via b.van.kilsdonk@eindhoven.nl. Heb je tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden vragen? Bel of mail uitvoeringscoördinator bij Niels Maas
(06 51402192, n.maas@eindhoven.nl). Of bel Daniel Kersjes van uitvoerder Remmits, via 06 13217624, of stuur een mailtje naar d.kersjes@remmitsgww.nl.

Bekijk hieronder de wijkinformatiebrief die verstuurd is over deze werkzaamheden.