Werkzaamheden renovatie riolering Stratumseind

BINNENSTAD | Van maandag 1 november tot en met vrijdag 12 november a.s. renoveren we een deel van de riolering op het Stratumseind. Het betreft het gedeelte tussen Begijnenhof en Oude Stadsgracht. De werkzaamheden vinden plaats tussen 06.00 en 14.00 uur. De genoemde data zijn afhankelijk van het weer en andere onvoorziene omstandigheden.

De komende jaren gaat de Binnenstad op de schop. De (winkel)straten met de rode steentjes én het Stratumseind krijgen fasegewijs een nieuwe inrichting met meer groen. We starten in maart 2022 met het Stratumseind. Vooruitlopend op de herinrichting van het Stratumseind hebben we tijdens de afgelopen corona periode al verschillende ondergrondse werkzaamheden gedaan. Ook het renoveren van het riool doen we al dit najaar, omdat dit een gunstige periode voor ondernemers is.

Werkzaamheden

Aannemer Aarsleff Leidingrenovatie bv voert de werkzaamheden uit. De aannemer gaat via een rioolput een ‘kous’ in het riool aanbrengen, die daarna wordt verhard. Het is mogelijk dat u tijdens de werkzaamheden een lichte geur waarneemt. Deze wordt veroorzaakt door de uitharding van de ‘kous’ (styreen) en is onder de omstandigheden van de werkzaamheden niet schadelijk voor de gezondheid. Het Stratumseind blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar. De werkzaamheden kunnen wel lichte hinder veroorzaken. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie kunt u bellen met de gemeentelijke uitvoeringscoördinator, Marco de Werdt, telefoon (040) 238 61 93. Tijdens de uitvoering kunt u contact opnemen met de heer J. van Gestel, uitvoerder van aannemersbedrijf Aarsleff, telefoon 06 29 26 94 65.

Meer informatie over de herinrichting van de Binnenstad? Dat bekijk op de projectpagina Herinrichting Binnenstad.