Wijkinfo: voorbereidende werkzaamheden Stratumseind

De herinrichting van het Stratumseind komt steeds dichterbij. Ter voorbereiding daarop hebben we tijdens de corona periode al verschillende ondergrondse werkzaamheden gedaan. Ook de komende weken gaan we nog enkele voorbereidende werkzaamheden uitvoeren: het verwijderen van bomen en ondergrondse werkzaamheden.

Bomen verwijderen

Dinsdag 15 februari verwijderen we 12 bomen op en rond het pleintje Stratumseind / Oude Stadsgracht. De werkzaamheden bestaan uit het kappen van de bomen en het frezen van de stobben (stronken). Tijdens de herinrichting plaatsen we nieuwe bomen terug. Op woensdag 16 februari bestraten we de oude boomspiegels tijdelijk dicht. We kappen de bomen nu om het broedseizoen voor te zijn. Een nest in een boom mag niet verstoord worden en zou voor ongewenste vertragingen en meer overlast kunnen zorgen

Ondergrondse werkzaamheden

De komende weken staan ook nog ondergrondse werkzaamheden gepland aan de kabels en leidingen, waarvoor de straat wordt opengebroken. Enexis gaat tussen Begijnenhof en ’t College aan het elektriciteitsnetwerk werken. VolkerWessels Telecom / Trifaire gaat de panden aansluiten op het glasvezelnetwerk dat vorig jaar is aangelegd. Streven is om dit voor 1 maart klaar te hebben. Het Stratumseind blijft tijdens bovengenoemde werkzaamheden bereikbaar. De werkzaamheden kunnen wel lichte hinder veroorzaken. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Start herinrichting op 7 maart

Na de voorbereidende werkzaamheden kunnen we daadwerkelijk gaan starten met de herinrichting van het Stratumseind. De werkzaamheden beginnen direct na de carnavalsvakantie op maandag 7 maart. U ontvangt binnenkort meer informatie over de start van de herinrichting en alle werkzaamheden.