Voorbereidende werkzaamheden

De komende jaren staan voor Stationsgebied Zuid in teken van een transformatie. Om ervoor te zorgen dat het gebied klaar is voor deze verandering, moeten we een aantal voorbereidende werkzaamheden doen. Zodat straks bijvoorbeeld alle nodige kabels & leidingen er liggen, maar dat ook het riool klaar is voordat er straks nieuwe bewoners in het gebied komen wonen. Dit gaat zo nu en dan gepaard met afsluitingen, waardoor het centrum slechter bereikbaar wordt. Hieronder lees je wat dit op korte termijn betekent.

Werkzaamheden hoek Stationsplein/Vestdijk en afsluiting kruispunt

Op maandag 6 maart zijn we begonnen met voorbereidende werkzaamheden, waaronder het aanleggen van mantelbuizen (voor kabels & leidingen straks) en rioolwerkzaamheden. Ook verwijderen we de verhogingen tussen de rijbanen op het Stationsplein en een stukje Stationsweg (van de Vestdijk tot voorbij The Social Hub).

Wanneer?

Vanaf maandag 6 maart. We streven ernaar om het kruispunt eind april weer open te kunnen stellen voor het verkeer.

Wegafsluiting

De kruising op de hoek Stationsplein/Vestdijk is tijdens het werk gesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit betekent:

  • Geen doorgang van Vestdijktunnel naar Stationsplein
  • Geen doorgang van Vestdijk naar Vestdijktunnel en Stationsplein
  • Geen doorgang vanaf Stationsplein naar Vestdijktunnel
     

Fietsers en voetgangers kunnen om de afsluiting heen fietsen/lopen. Er kunnen geen fietsen geparkeerd worden in de fietsenrekken bij de Albert Heijn (18 Septemberplein). Doe je dat wel, dan word je fiets naar het fietsdepot gebracht.

Bussen moeten de eerste weken omrijden, via de Emmasingel. Inmiddels kunnen zij weer over de kruising.

Omleiding

  • Kom je vanaf de Fellenoord, dan rijd je om via de Professor Doctor Dorgelolaan en de Ring.
  • Kom je vanaf de Fuutlaan, dan rijd je om via de Parklaan Nachtegaallaan.

Is het station of het Dommeldistrict je bestemming? Rijd dan via de Ring naar de Fuutlaan. Is de Vestdijk (huisnummer 1 t/m 47) je bestemming? Dan rijd je vanaf het zuiden de Vestdijk in.

Overlast

De werkzaamheden geven mogelijk geluidshinder. Het streven is het werk uit te voeren op werk dagen tussen 7.00 en 17.00 uur, maar afhankelijk van de planning kan dit soms uitlopen. Daarnaast is de Vonderweg van 6 februari tot begin mei afgesloten tussen de Willemstraat en Mathildelaan. Dit maakt het centrum de komende tijd minder goed bereikbaar.

Vragen?

Heb je vragen over de informatie in deze wijkinfo of andere vragen over het gebied? Neem contact op met omgevingsmanager Gied Alferink, via g.alferink@eindhoven.nl of 06 20 95 60 47. Tijdens de werkzaamheden neem je contact op met de omgevingsmanager van aannemer Hanenberg Ted van Dam, via t.vandam@akertech.nl of 06 55 12 85 06. Mail voor algemene vragen naar stationsomgeving@eindhoven.nl.