Open Eindhoven

Logo Open Eindhoven

Eindhoven groeit. Al jarenlang. Er komen steeds meer banen en inwoners bij. Die willen hier prettig wonen, werken, recreëren en zich kunnen verplaatsen. Deze groei heeft een grote impact op het centrum van Eindhoven, dat gaat de komende tientallen jaren flink op de schop. We gaan veel nieuwe woningen bouwen, het verkeer in goede banen leiden en we laten meer groen groeien. Dit hangt allemaal met elkaar samen, daarom doen we het meeste tegelijkertijd. En dat gaat iedereen merken: een straat die open ligt of een open plek in de stad die wordt opgevuld. Dan moet je soms een Eindje om. Open Eindhoven betekent dat we als stad soms openliggen, maar ook dat we tijdens de verbouwing openblijven. Zo werken we aan de toekomst van onze stad. En die ligt niet vast, dat is een Open Eindje. Wil je op de hoogte blijven? Op OpenEindhoven.nl volg je alle ontwikkelingen.

En we zijn al een eindje op weg!

Er zijn volop plannen voor het centrum van Eindhoven. We zijn al een eindje op weg. Maar er staat ook nog ontzettend veel te gebeuren in de vier centrumgebieden: Stationsgebied, Binnenstad, De Bergen en Emmasingelkwadrant. Hieronder zie je een overzicht van de vier gebieden, met als je doorklikt elk haar eigen projecten.

 • Stationsgebied 'Knoop XL'

  Knoop XL is het gebied rondom NS station Eindhoven Centraal. Het is met 55 hectare het grootste gebied in een binnenstad van Zuid-Nederland, dat helemaal opnieuw wordt ingericht. Daar trekken we flink wat tijd voor uit: rond 2040 moet het ‘klaar’ zijn. Spil van het gebied vormt het NS station, dat moet uitgroeien tot een groot OV-knooppunt.

 • Binnenstad

  Onze stad ontwikkelt zich meer en meer als het hart van Brainport Eindhoven. De Binnenstad vervult daarbij een belangrijke rol. Veel plannen staan op stapel. De (winkel)straten gaan op de schop. Maar er zijn ook volop plannen voor nieuwe woningen. Bekijk hier wat er zoal gebeurt.

 • Emmasingelkwadrant

  Het Emmasingelkwadrant verandert de komende jaren in een nieuwe woonwijk met een mix van sociale en middensegment huurwoningen en luxe koopwoningen. Ook komt er in het hart van de buurt een stadspark: het Victoriapark. Bekijk hier de plannen.

 • De Bergen

  De Bergen is een bijzondere plek in ons centrum. Het unieke karakter is zichtbaar en voelbaar, met name ook door het horeca- en winkelaanbod. Maar ook dit gebied ontwikkelt zich verder. Er is behoefte aan meer woningen. En er is volop aandacht voor aantrekkelijke woon- en winkelstraten. Lees hier meer over de plannen.