Hieronder vind je de visies die voor verschillende gebieden in het centrum opgesteld zijn. Een visie komt vaak tot stand vanuit een behoefte aan strategie voor de komende jaren. Daarmee zetten we een stip op de horizon. Waar willen we staan over 5, 10, 15 of zelfs 20 of 30 jaar? 

Visies

 • Verdichtingsvisie Binnenstad

  De Verdichtingsvisie Binnenstad laat zien waar verdichting mogelijk is en wat daarvoor de uitgangspunten zijn. De visie is op 15 december 2020 vastgesteld door de gemeenteraad. 

 • Binnenstadsvisie

  Als gemeente streven we naar een stadsdynamiek die zowel Eindhovenaren als mensen van buiten de stad inspireert, verrast en verleidt. We willen een binnenstad waarin iedereen meetelt en meedoet. 

 • Ontwikkelperspectief Centrum

  ​​​​​Dit Ontwikkelperspectief geeft houvast aan de acties die Eindhoven tussen nu en 2040 moet nemen om een echte sprong in kwaliteit te maken. En om de verdichting samen te laten gaan met de ontwikkeling van een bereikbare, gezonde en leefbare stad.

 • Het Emmasingelkwadrant van bovenaf

  Ontwikkelvisie Emmasingelkwadrant

  In 2035 is de buurt rond het Victoriapark een van de hotspots van Eindhoven. De ontwikkelvisie Emmasingelkwadrant geeft hier richting aan en staat aan de basis van de verschillende ontwikkelingen in deze buurt. 

 • Visie Kleine Berg 'KB2025'

  De Kleine Berg heeft een speciaal plekje in de harten van vele Eindhovenaren en haar bezoekers. Dit vormde de belangrijkste motivatie voor het opstellen van deze toekomstvisie. Ook de behoefte aan strategie voor de komende jaren droeg hieraan bij. 

 • Ontwikkelvisie Fellenoord

  In dit gebied staan nu vooral kantoren. Maar de Fellenoord verandert de komende 20 jaar in een wijk waar je kunt wonen, werken en blijven. Deze ontwikkelvisie is daarvan het begin. Hierin staat bijvoorbeeld wat voor een wijk het moet worden.