Herontwikkeling voormalig V&D

Aan de Rechtestraat - Vrijstraat is de voormalige V&D gevestigd. Het markante pand wordt tot eind 2021 herontwikkeld tot een mix van retail, kantoor en horeca. In de nieuwe V&D is plek voor de winkels Costes en Foot Locker en marketingbureau Happy Horizon.

Wat wordt de invulling?

In rap tempo wordt het voormalige V&D pand verbouwd. De kelder blijft liggen, die onder meer een functie als fietsenstalling krijgt. Op de begane grond en de eerste verdieping komen de winkels Costes en Foot Locker. Happy Horizon gaat de vierde en vijfde verdieping huren. Op de vijfde verdieping komt een gemeenschappelijke vergader- en ontmoetingsruimte en een bedrijfsrestaurant met uitzicht over de stad. Aan de Vrijstraat ter hoogte van de Nieuwe Emmasingel komt een nieuwe entree. Uit oogpunt van optimaal daglicht en transparantie wordt het gebouw voorzien van een glazen gevel en een nieuwe vide.

Wordt het een duurzaam pand?

Het pand wordt duurzaam gerenoveerd en krijgt energielabel A. Waterpompen voorzien het pand van warmte. Daarnaast krijgt de vijfde verdieping een groen dakpaviljoen, dat bijdraagt aan de vergroening van de binnenstad.

Hoe neem ik contact op?

Eigenaar Stichting Pensioenfonds Metaal en Techniek is, via pensioenuitvoerder en vermogensbeheerder MN, de opdrachtgever. Abcnova voert de ontwikkeling uit en Heerkens van Bavel is de aannemer van het project.

Wil je meer informatie over de werkzaamheden? Neem dan contact op met aannemer Heerkens van Bavel, telefoonnummer 013-4 666 999, e-mail infoVenD@hvbbouw.nl.