Noordzijde: Fellenoord

In het midden van de stad, aan de noordkant van het centraal station, vindt tot 2040 een enorme transformatie plaats. In Fellenoord wonen nu nog maar 200 mensen. Straks biedt het plek aan zo’n 15.000 Eindhovenaren. Dankzij 7500 nieuwe woningen. Alles bij elkaar komt hier het kloppende hart van Brainport Eindhoven, waar je kunt wonen, werken, uitgaan en verblijven.

Het herontwikkelde gebied Fellenoord en omgeving rekenen we straks tot het centrum van Eindhoven. Het is dan niet langer een plek in de stad waar je meteen weer weg wilt, maar een gebied dat juist uitnodigt voor een bezoek en een verblijf. Een plek die klaar is voor klimaatverandering waar je alles vindt: woonruimte, werkruimte, groen… Een plek om rond te hangen en lekker te eten, met allerlei mogelijkheden voor vervoer. En het comfort en de levendigheid van het centrum en het groen van een buitenwijk. Een economische toplocatie voor prettig werken en verblijven.

Noordkant Knoop XL in 3D

Deze beelden geven een eerste indruk van hoe de omgeving van het station eruit komt te zien. Het zijn beelden van de projecten met de informatie die nu bekend is. Als een ontwerp klaar is, staat dit bij de informatie van het project. De beelden helpen om te ervaren hoe dit gebied er in de toekomst uit kan komen te zien. Of bekijk het filmpje voor extra toelichting.

3D-beelden in tekst