Schellensfabriek

In het centrum van Eindhoven, op de hoek van de Vestdijk en de Bleekweg, ligt de historische Schellensfabriek. De voormalige stoffenfabriek staat op een terrein van ongeveer 6.000 m2. Op deze bijzondere locatie in de Binnenstad ontwikkelt ontwikkelaar Stayinc. samen met haar samenwerkingspartners een nieuwbouwplan.

Wat is het plan?

Het hart van de bestaande fabriekshallen op de benedenverdieping wordt omgevormd tot een stadshal. Bovenop de stadshal komen ongeveer 330 energiezuinige woningen met ruime buitenruimtes en veel groen. Naast woningen komt er een daktuin voor bewoners en bezoekers met ook hier weer veel aandacht voor groen. Denk aan hangende en klimmende planten en bomen.

Wat is de planning?

De ontwikkeling op deze plek heeft een lange aanlooptijd gehad, maar op dit moment ligt er een initiatiefplan. De komende tijd wordt dit verder uitgewerkt. Voordat het bestemmingsplan in procedure gaat, heeft Stayinc. nog contact met buurtbewoners en andere belanghebbenden over het ontwerp, de bouw en de uitvoering van het project. Het plan voor deze nieuwbouwontwikkeling sluit aan bij de Verdichtingsvisie Binnenstad.

Waar vind ik meer informatie?

Wil je meer weten over het project of de planning, of heb je vragen? Kijk op www.schellensfabriek.nl voor meer informatie en contactgegevens