TAC

Het Temporary Art Centre (TAC) is de broedplaats en culturele ontmoetingsplek van Eindhoven. Het pand gaat inmiddels al heel wat jaren mee en is toe aan renovatie. Samen met TAC en de ontwikkelaar wordt er aan nieuwbouwplannen gewerkt. 

Wat is het plan?

Een deel van het TAC - het stuk aan de Ventoselaan - wordt gerenoveerd en verduurzaamd. Het TAC blijft behouden als culturele broedplaats. Hier komt ruimte voor onder andere 80 ateliers, studio’s en een horecagelegenheid. Daarnaast worden er drie nieuwe appartementengebouwen gerealiseerd, met 249 betaalbare woningen. In de plint komt onder andere een expositieruimte. Het gebouw telt 11 bouwlagen en wordt ongeveer 37 meter hoog. Centraal tussen de appartementengebouwen en het oude TAC komt een openbare binnentuin.  

Wat is de planning?

Het ontwerp voor het TAC is klaar. Het bestemmingsplan is in december 2022 vastgesteld door de gemeenteraad en is onherroepelijk. De bouwvergunning voor de nieuwbouw en de renovatie is aangevraagd. De bouw start in juni 2024 en duurt ongeveer 2 jaar.