Laatste fases herinrichting Kleine Berg in april van start

In april starten we met de laatste fases van de herinrichting Kleine Berg. Op maandag 8 april a.s. beginnen we met fase 5: kruispunt Kleine Berg - Bergstraat. Naar verwachting stellen we het rijbaangedeelte van dit kruispunt dinsdag 23 april weer open. Tot en met vrijdag 26 april zijn we nog bezig met de bestrating van het voetpad. Woensdag 24 april starten we met fase 6: kruispunt Kleine Berg - Prins Hendrikstraat. Deze werkzaamheden zijn woensdag 8 mei klaar. In mei worden de nieuwe bomen geplant en leggen we de groenvoorzieningen aan.

Om de bereikbaarheid in de buurt zo optimaal mogelijk te houden, voeren we fase 5 in twee fases uit (5A en 5B). Fase 5A betreft het voetpadgedeelte langs Mase Conceptstore (Kleine Berg 22) en Mathilde drinks&more (Kleine Berg 26). Fase 5B is de rest van het kruispunt Kleine Berg – Bergstraat. Op 8 en 9 april en van 24 tot en met 26 april voeren we werkzaamheden uit in fase 5A en kan het verkeer vanuit de Willemstraat – Kleine Berg via de Bergstraat wegrijden. Van 10 tot en met 23 april werken we in fase 5B en kan het verkeer vanuit de Willemstraat – Kleine Berg via fase 5A wegrijden richting de Grote Berg. 

Tijdens de herinrichting van de fases 5 en 6 blijven de panden langs het werkvak voor voetgangers bereikbaar via een loopstrook van kunststof loopschotten. Fietsers en gemotoriseerd verkeer worden via omleidingsborden om het werk geleid. Bekijk onderstaande infobrief voor meer informatie over de omleidingen van het (bestemmings)verkeer.