Route van de vrachtwagens bij sloop karkas

Ongeveer twee weken geleden ontving je een brief over de sloop van het karkas en de werkzaamheden daaromheen. Ook de route van de vrachtwagens stond daarin beschreven. Sommige buurtbewoners maakten zich zorgen over deze route door de Lichtstraat. Daarom geven wij je hierover graag een update.

Slopen in twee fasen

De sloopaannemer Heezen heeft ons laten weten ‘het Karkas’ in twee fasen te slopen:

  • Fase 1: het échte slopen van het gebouw

Deze fase duurt ongeveer drie weken, tot aan de bouwvakantie (7 augustus). Het sloopafval wordt op het sloopterrein kleingemaakt, onder andere door het beton fijn te malen. In deze fase zijn er nauwelijks transportbewegingen.

  • Fase 2: het wegbrengen van het vermalen beton en de andere bouwstoffen

Doordat het sloopafval op het sloopterrein kleingemaakt wordt, zijn er minder vrachtwagens nodig om het af te voeren. Het gaat hierbij om ongeveer 20 vrachtladingen per werkdag. Deze periode duurt 3 weken en start na de bouwvakantie (na 28 augustus).

Onderzoek naar een andere route

We onderzoeken nu of we aan de Vonderweg een tijdelijke in- en uitrit kunnen maken voor vrachtwagens. Eentje die voor alle weggebruikers veilig is. Met de uitkomsten van dit onderzoek bepalen we welke route de vrachtwagens na de bouwvakantie gaan nemen. Wanneer we hier meer over weten, hoor je van ons.