Een van de meest belangrijke plekken in het hartje van Eindhoven gaat helemaal op de schop. Het gebied rondom het station herken je over 30 jaar dan ook niet meer terug. Met aan de centrumkant flats, kantoren, fietsenstallingen en een vernieuwd stationsplein. En aan de noordkant een hele nieuwe wijk waar je straks kunt wonen, werken en verblijven.

Het nieuwe station
En we zijn al begonnen. Station Eindhoven Centraal is helemaal opgeknapt en heeft nu een ruime passage voor reizigers. Elke tien minuten vertrekt er een intercitytrein naar Amsterdam en vanaf 2021 naar Breda, Rotterdam en Den Haag. Ook vertrekt er in de toekomst elk uur een intercity naar Düsseldorf. Dit maakt van Eindhoven Centraal een nationaal en internationaal treinstation. Met snelle verbindingen naar Duitsland en via Breda naar België en Frankrijk.

Wat gebeurt er nu?
Aan de centrumkant van het station bouwen we ook al. Met als resultaat The Student Hotel dat in 2016 haar deuren opende. Maar in 2021 gaan we daar écht van start. Dan staan we aan het begin van een aantal grote bouwprojecten. Aan de kant van het busstation en Fellenoord zijn we nog niet zo ver. Voor dat gebied ligt er nu een visie waarin we de lat hoog leggen. Omdat je maar één kans krijgt om het onherstelbaar te verbeteren.

Video: stadsgids Mike vertelt over de plannen

Video: presentatie door Kees Christiaanse