Bunkertoren: nieuwe hotspot voor wonen

De Bunker is het voormalige studentencentrum van de TU Eindhoven en is van een massief, gesloten gebouw veranderd naar een dynamische, open woontoren: de Bunkertoren. Met een unieke architectuur en daaromheen straks een kleurrijk parklandschap. Een nieuwe hotspot voor wonen in Eindhoven dus. De Bunkertoren is sinds begin 2023 bewoond.

Wonen en beleven

De Bunkertoren is 103 meter hoog en heeft 33 bouwlagen. Met veel verschillende typen koopappartementen: van een compact tweekamerappartement van bijna 60 m2 tot een penthouse van ruim 240 m2. Op de begane grond vind je een mix van voorzieningen, zoals een grand café en kantoorruimten.

Uitdagend ontwerpproces

De Bunker bestaat sinds 1968 en is voor veel oud-studenten in de stad een historisch stukje Eindhoven. Een betonnen gebouw met horizontale lijnen uitgewerkt met massieve schuine muren. Met een historie van tal van feestjes, waar in de jaren 80 zelfs The Police optrad. In de plannen die projectontwikkelaars Being en Red Company indienden na de door TU/e uitgezette prijsvraag moest en zou de Bunker dan ook (grotendeels) door de historie overeind blijven. De oplossing? Een toren er bovenop bouwen. De architect, die ooit zelf als student nog een biertje dronk in De Bunker, ontwierp het gebouw alsof de toren voortkomt uit de Bunker. Met dezelfde herkenbare horizontale lijnen, details en schuine hoeken. Het gebouw gaat van onderaan gesloten naar steeds verder open aan de bovenkant.

Hoek Bunkertoren

Totaalbeeld Bunkertoren

Gevel van hout en natuursteen