Emmasingel en Mathildelaan: meer groen en een verbeterde verkeersveiligheid

Meer groen en een verbeterde verkeersveiligheid. Dat is het zichtbare resultaat van de werkzaamheden aan de Mathildelaan en de Emmasingel. Ook onder de grond is het nodige gebeurd. Zo ligt er onder de Mathildelaan nu een regenwaterriool.

Nieuwe situatie

Het aantal rijstroken aan de zuidelijke zijde van de Mathildelaan is teruggebracht van twee naar één. De bermen hebben we daardoor kunnen verbreden en vergroenen. Ook op de Emmasingel (en de Keizersgracht) is er in zuidelijke richting zoveel mogelijk één rijstrook voor auto’s en bussen overgebleven. En ook daar is extra groen aangeplant. Met deze werkzaamheden, in combinatie met veilige oversteekplaatsen, verbeteren we de verkeersveiligheid, verbinden we de verschillende delen van de binnenstad en werken we aan een gezond en aantrekkelijk Eindhoven.

Vergroening

In het najaar van 2022 zijn de bomen en planten aan de Emmasingel en Mathildelaan geplant. Echt groen zullen de bermen er nog niet meteen uitzien, dat gebeurt wanneer de beplanting gaat bloeien.

Gender

Het regenwaterriool onder de Mathildelaan zal later de Gender, die vanaf het Victoriapark komt, verbinden met de Dommel aan de Stationsweg.