Department: nieuwe winkels en kantoren in voormalige V&D

Aan de Rechtestraat - Vrijstraat zat voorheen de V&D gevestigd. Het voormalige warenhuis is volledig onherkenbaar veranderd tot een mix van retail, kantoor en een bedrijfsrestaurant en heeft vanaf nu de naam 'Department'. In het pand is plek voor de winkels Costes en Foot Locker en marketingbureau Happy Horizon.

Werken en winkelen

In rap tempo is de voormalige V&D pand verbouwd. De kelder is blijven liggen, die nu onder meer een functie als fietsenstalling heeft. Op de begane grond en de eerste verdieping vestigen de winkels Costes en Foot Locker. Happy Horizon gaat de vierde en vijfde verdieping huren. Op de vijfde verdieping is er een gemeenschappelijke vergader- en ontmoetingsruimte en een bedrijfsrestaurant met uitzicht over de stad. Aan de Vrijstraat ter hoogte van de Nieuwe Emmasingel ligt de nieuwe entree voor de kantoren. De ingang voor de winkels blijft op de hoek van de Vrijstraat en Rechtestraat. Uit het oogpunt van optimaal daglicht en transparantie heeft het gebouw een glazen gevel en een nieuwe vide gekregen.

Duurzaam, met een groen dakpaviljoen

Het pand is duurzaam gerenoveerd en heeft nu energielabel A. Waterpompen voorzien het pand van warmte. Daarnaast heeft de vijfde verdieping een groen dakpaviljoen, dat bijdraagt aan de vergroening van de binnenstad.