Placemaking

De stad Eindhoven is volop in ontwikkeling. Er gaat op en rond het Stationsplein komende jaren flink gebouwd worden. Maar om een stad écht te laten groeien is meer nodig dan nieuwe gebouwen. Mensen maken de stad! Wij willen daarom ruimte bieden aan bewoners met leuke ideeën voor de Eindhovense gemeenschap.

Het nieuwe Stationsplein samen met District E wordt de nieuwe toegangspoort van de stad. De meeste inwoners en bezoekers van Eindhoven gaan hier gebruik van maken. Het is daarom belangrijk om al met ‘placemaking’ te starten tijdens de herontwikkeling van dit gebied. Deze ontwikkelfase biedt mogelijkheden voor nieuwe initiatieven. Daarnaast zorgt dit op de lange termijn voor een levendige en representatieve plek voor Eindhoven en haar inwoners. Met placemaking willen we de behoeften voor deze specifieke plek beter begrijpen.

Meer weten over het initiatief? Of wil je zelf ook een bijdrage leveren? Bekijk dan de website van Zandbak Eindhoven voor meer informatie.

Wat gebeurt er al?

  • Expositie: Knoop XL in de startblokken

    Knoop XL is een stukje Eindhoven dat al volop in ontwikkeling is, maar nog weinig in beeld. We bouwen aan deze nieuwe wijk door er samen invulling aan te geven. Vorig jaar kon je meedenken over de toekomst en invulling van het gebied. Dit jaar stond de expositie in teken van beleving.

  • Halloween Theater Spektakel

    CKE organiseerde, samen met de gemeente, het Halloween Theater Spektakel: Verbroken Verbinding. De theatrale spooktocht vond plaats in Knoop XL, met het voormalige KPN-gebouw dat centraal stond in het spookverhaal.