In het midden van de stad, aan de noordkant van het centraal station, vindt tot 2040 een enorme transformatie plaats. In Fellenoord wonen nu nog maar 200 mensen. Straks biedt het plek aan zo’n 15.000 Eindhovenaren. Dankzij 7500 nieuwe woningen. Alles bij elkaar komt hier het kloppende hart van Brainport Eindhoven, waar je kunt wonen, werken, uitgaan en verblijven.

Wil je meedenken met Knoop XL?

Die stip op de horizon is een vertrekpunt. Nu gaan we nadenken over hoe het wordt. En dat willen we niet alleen doen. Daar hebben we hulp bij nodig. Hulp van inwoners van Eindhoven. Wil jij ook helpen? Dat kan. Door mee te denken, maar ook te dromen. Dromen hoe het hier straks kan zijn. Of hoe we elkaar ontmoeten en wat je er kunt doen. Zodat deze plek iedereen uitnodigt om te blijven. Waar je een trein later neemt. Omdat je het hier zo naar je zin hebt. 

Laat je gegevens achter via de knop hieronder of kom langs tijdens de expositie Knoop XL op de oude VVV-locatie.
 

Een kijkje in de toekomst

Nederlandse versie

Bovenstaand filmpje geeft je een idee van de toekomt. Zo zou het er mogelijk over 20 tot 25 jaar kunnen uitzien. Virtual reality helpt ons om ideeën, plannen en wensen zichtbaar te maken.


Of bekijk de video in het Engels.