De Nieuwe Eindhoven

De Nieuwe Eindhoven is een opvallende woontoren in ontwikkeling, op de hoek van de Vestdijk en de Raiffeisenstraat. Ontwikkelaar Stein wil hier circa 180 (huur)appartementen laten bouwen, met ruimte voor een voor iedereen toegankelijke stadstuin.

Wat is het plan?

Op het parkeerterrein aan de Vestdijk/Raiffeisenstraat verrijst in de loop van 2023 de nieuwe woontoren, met een hoogte van 70 meter. Deze biedt ruimte aan circa 180 appartementen (permanent wonen), variërend in de sociale, middeldure en dure huur. De appartementen beginnen op 18,5 meter hoogte. Daaronder is ruimte voor veel groen in een openbare stadstuin.

Wat is de planning?

Stein is momenteel bezig met het verder uitwerken van het ontwerp. Voordat het bestemmingsplan in procedure gaat, heeft Stein nog contact met onder meer belanghebbenden in de directe omgeving. Het streven is om in het eerste kwartaal van 2023 te starten met de bouw.

Waar vind ik meer informatie?

Wil je graag meer weten over deze nieuwe ontwikkeling aan de Vestdijk? Ga dan naar de projectsite via de knop rechts voor meer informatie en contactgegevens.