Herinrichting Binnenstad

Het centrum van Eindhoven is volop in ontwikkeling. Veel plannen staan op stapel, zoals de ontwikkeling van het stationsgebied. Maar ook in onze binnenstad gebeurt van alles. Zo zijn we momenteel bezig met de herinrichting van de (winkel)straten met de rode steentjes. De straten krijgen een geheel nieuwe inrichting en we zorgen voor meer groen. Ook komt er nieuwe, slimme openbare verlichting in de binnenstad.

We streven naar een binnenstad, waar je voelt dat je in het hart van Brainport Eindhoven bent. Een plek waar Eindhovenaren zich thuis voelen én waar (internationale) gasten graag naartoe komen. In een groene en gezonde omgeving, om te ontspannen, winkelen of elkaar te ontmoeten.

Start herinrichting binnenstad

We zijn op weg! Maandag 7 maart 2022 zijn we gestart met de herinrichting van de binnenstad. Wethouder Rik Thijs verrichtte daarvoor met een elektrische lader de officiële starthandeling.

Heb je vragen of suggesties?

Vul het contactformulier in. Je hoort dan snel van ons.

Test nieuwe, slimme openbare verlichting

Heb je ze al gespot? Het lijken wel vliegende schotels, of een soort zwevende kiezels. Het zijn de twee nieuwe lichtarmaturen die sinds 20 juni 2022 als test op het Stratumseind en de Demer hangen.