Het centrum van Eindhoven is volop in ontwikkeling. Veel plannen staan op stapel, zoals de herinrichting van het Stationsgebied. Maar ook onze binnenstad gaat op de schop: vanaf maart 2022 het Stratumseind en aansluitend de (winkel)straten met de rode steentjes. De huidige inrichting is verouderd en er is weinig groen.

We streven naar een binnenstad, waar je voelt dat je in het hart van Brainport Eindhoven bent. Een plek waar Eindhovenaren zich thuis voelen én waar (internationale) gasten graag naartoe komen. In een groene en gezonde omgeving, om te ontspannen of elkaar te ontmoeten.

Hoe de nieuwe Binnenstad eruit komt te zien? Daaraan werken we stapsgewijs, in samenspraak met bewoners en ondernemers van de Binnenstad. Er is inmiddels een keuze gemaakt voor de nieuwe bestrating. Bekijk hier de video. Deze is na verschillende testen nog wat verfijnd. Ook is duidelijk hoe het nieuwe straatmeubilair eruit komt te zien. En vooruitlopend op de herinrichting experimenteren we volop met het vergroenen van de Binnenstad. In maart 2022 starten we met de herinrichting van het Stratumseind.
 

Heb je vragen of suggesties?

Vul het contactformulier in. Je hoort dan snel van ons.