Eindhoven ontwikkelt zich meer en meer als het hart van de Brainportregio. De binnenstad groeit daar de komende jaren in mee. We gaan veel nieuwe woningen bouwen, in een levendige en groene omgeving. Een omgeving waar Eindhovenaren zich thuis voelen en waar (internationale) gasten graag naartoe komen. Om te ontspannen, winkelen of elkaar te ontmoeten.

Sinds begin 2022 werken we fasegewijs aan de herinrichting van de binnenstad. Alle (winkel)straten met de rode steentjes krijgen een nieuwe, meer groene inrichting. Ook op en rondom het Stadhuisplein gaat veel veranderen. Er zijn volop plannen voor nieuwe woningen, want daar is veel behoefte aan. Ook voor de herinrichting van het stenige plein worden plannen gemaakt.

Maar ook voor diverse andere locaties in de binnenstad wordt gewerkt aan aansprekende projecten. Denk aan VDMA Vestdijk, Schellenskwartier en De Nieuwe Eindhoven. Lees hieronder wat de stand van zaken is van de verschillende projecten. Of lees meer over de ambities voor de binnenstad in de Binnenstadsdeal:

Voorlopige planning Binnenstad

Vaststelling Integraal Gebiedskader Stadhuisplein

L

Herinrichting Binnenstad

Start bouw De Nieuwe Eindhoven

Start herinrichting Pastorietuin