Het Nieuwe Warenhuis

Het Nieuwe Warenhuis is de naam van de toekomstige nieuwbouw op de locatie van de voormalige Hema aan de Rechtestraat. Na het vertrek van de Hema naar het 18 Septemberplein wordt het pand nu grondig verbouwd tot een nieuw warenhuis/winkelpand.

Wat houdt het plan globaal in?

Het bestaande pand (oude Hema) wordt gesloopt voor de bouw van een nieuw winkelpand. Alleen de buitenmuren van het pand blijven staan. Het nieuw te bouwen winkelpand bestaat uit drie bouwlagen, met twee lagen voor retail en mogelijk een gedeelte voor een eet- en drinkgelegenheid.

Wat is de planning?

Na de sloop (vanaf eind januari) starten de bouwwerkzaamheden. De verwachting is dat Het Nieuwe Warenhuis medio 2023 wordt opgeleverd. Om de overlast tijdens de bouw enigszins te beperken, is gekozen voor een trillingvrij funderingssysteem.

Daarnaast is het streven om de begane grondvloer zoveel als mogelijk intact te laten. Voor de ruwbouw maakt de aannemer zoveel mogelijk gebruik van geprefabriceerde onderdelen. De gevels van het nieuwe warenhuis worden uitgevoerd met een vliesgevel systeem (glasgevel).

Waar vind ik meer informatie?

Wil je meer weten over de nieuwbouw van Het Nieuwe Warenhuis? Kijk dan op de website via de knop rechts. Via die site kun je je ook aanmelden als je op de hoogte wilt blijven van de bouwwerkzaamheden.