Archeologische werkzaamheden op Stratumseind

Dinsdag 27 oktober start archeologisch onderzoek op het pleintje aan het Stratumseind (op de kruising met Oude Stadsgracht en Stadhuisplein). De werkzaamheden duren waarschijnlijk 3 weken. 

Tijdens het werk is het pleintje afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanuit de Oude Stadsgracht (vanaf de Vestdijk) en vanuit het Stratumseind (vanaf de Stratumsedijk). 

Stratumse Poort

Het archeologisch onderzoek is een onderdeel van de herinrichting van de binnenstad. Aangezien de huidige inrichting is verouderd, gaan de straten met de rode steentjes én het Stratumseind de komende jaren op de schop. Daarbij horen ook rioolwerkzaamheden.

Voordat die beginnen, is het nodig om zicht te krijgen op mogelijk aanwezige archeologische vondsten. Uit onderzoek blijkt dat onder het pleintje een van de middeleeuwse stadspoorten van Eindhoven ligt: de Stratumse Poort. Deze resten willen we behouden. Daarom is het belangrijk om de precieze ligging te weten. Ook krijgen we dan eventuele andere obstakels in beeld voor we met de rioolwerkzaamheden beginnen.

Meer informatie is te vinden in onderstaande informatiebrief.