'Tijdloos Eindhoven' wint CityChallenge Boeiende Binnenstad

Tijdloze bogen die de binnenstad op een slimme manier groener en sfeervoller maken. Met dit idee won Eindhovenaar Daan van der Linden (32) de CityChallenge van de Boeiende Binnenstad. Tijdens de prijsuitreiking, 13 december in het Stadhuis, overhandigde wethouder Jakob Wedemeijer hem een cheque van € 2.500,-

Tijdloze bogen

Met zijn idee 'Tijdloos Eindhoven' won Daan van der Linden (creatief concept manager) de CityChallenge. Hij kwam met de tijdloze boogvorm voor het creëren van meer groen en sfeer in de binnenstad. "Boogjes prikkelen de nieuwsgierigheid en geven je steeds weer het gevoel dat je een nieuw deel van de stad nadert", zo is te lezen in zijn uitgebreide inzending. De jury waardeerde zijn originele aanpak met een eerste prijs.

Overige prijzen

De tweede prijs ging naar Erik Vos en Peter van Beelen voor hun idee om met de 20.000 m2 rode steentjes die vrijkomen een 'dome' te bouwen: een koepel met ruimte voor ontmoeting, beleving en vermaak. Ward Kromhout, Roy van Gool en Sophie Peters wonnen met ‘Expeditie Eindhoven’ de derde prijs. Door gebruik van licht, groen en kunst willen zij verborgen en verwaarloosde plekken laten opleven. Verder reikte de jury twee jongerenprijzen van elk € 250,- uit. Mika van den Biggelaar en Jarod van den Heuvel ontvingen deze voor hun inzending ‘Een binnenstad vol ideeën’. Voor hun ideeën om de binnenstad ook voor kinderen leuker te maken, kregen Jippe en zijn zusje Suze van den Heuvel een cheque van € 250,-.

Het ontwerp

“We zijn ontzettend blij met alle ideeën. De energie spat van de inzendingen af. Aan het projectteam de mooie uitdaging om te bekijken hoe we de ideeën kunnen gaan verbinden met het ontwerp van onze binnenstad”, aldus wethouder Wedemeijer. De winnende ideeën zijn de komende weken nog te bekijken in het Stadskantoor en op openeindhoven.nl/citychallenge.